Innovativa krafter för en god arbetsmiljö

Att arbeta är något de flesta av oss behöver göra för att klara av livsuppehället. Vem vill inte ha en bostad och ett juste jobb? Men om du har problem med till exempel alkohol och droger så kan du få professionell hjälp av din arbetsgivare. Allt handlar om att ta kontakt med LjungSjöberg eller liknande i syfte att rädda din situation och i förlängningen ditt liv. Om du har en klok arbetsgivare så finns det stöd och hjälp att få oavsett vilka missbruksproblem du har. Erfarenheten är lång så det finns god hjälp att få om din arbetsgivare är på din sida.

Be om hjälp och få den när du bäst behöver den

Om du är en seriös och juste arbetsgivare så hjälper du dina anställda till nya nivåer i livskvalitet. Man kan inte hjälpa till med allt, men om du förstår eller tror att någon behöver hjälp med ett missbruk så är det mycket värt att vända sig till en organisation eller företag som har lång erfarenhet av problemet, liksom anställda som tidigare har haft problem med olika typer av missbruk. De som är involverade i din hjälporganisation har själva haft problem och vet således vad de pratar om.

Att be om hjälp behöver inte kännas jobbigt om du har med proffs att göra. Din arbetsgivare märker troligen om du dricker för mycket eller drogar. Det kan vara något du själv kanske inte riktigt uppmärksammat för att inte väcka uppmärksamhet, men din omgivning ser och förstår. Då är det guld värt att din arbetsgivare har god kontakt med någon som kan hjälpa dig professionellt.

Att vara full på en firmafest vs jobbet

Det är stor skillnad på att fyllna till på en fest alternativt vara full när man utför sina yrkeskunskaper. Arbetskamrater kan dock uppfatta ett avvikande beteende väldigt fort och larma företagsledningen. Om du har problem med alkohol eller droger så kan det nog kännas bäst att vara den som först talar om det för din arbetsgivare, för vem gillar skvaller? Ta hjälp av din arbetsgivare och bli kvitt dina problem. Det finns hjälp att få och många arbetsgivare är seriösa nog att ge de verktyg som behövs.